Pertti Niemi ja Odessa


PääsivuKeikat MyyTuotantoKeikkakalenteriGalleriaHistoriikkiLehtikuvatYlläpito

 

Tiesitkö tämän Odessasta?


Odessa ja Pertti Niemi on perustettu vuonna 1970 ja se on toiminut yhtäjaksoisesti aina tähän päivään asti.Matkan varrella yhtyeen jäsenet ovat vaihtuneet, musiikki sen sijaan on edelleen suunnattu aikuiseen makuun.

 Vasemmalta: Heikki Nordlund, Pertti Niemi, Pekka Tammilaakso (takana), Veli-Pekka Pessi

Vuonna 1978 Odessa ja Pertti Niemi osallistui Lappeenrannan humppavestivaaleihin (kuva yllä). Kun juontaja julisti tulokset yleisölle ja kertoi, että Odessa sijoittui kilpailussa toiseksi, mm. hyvän laulusolistin ansiosta,ei yleisö millään tahtonut uskoa sitä, että Odessa ei voittanut kilpailua ja kun voittajabändi oli esittänyt yleisölle"kiitoshumppansa," vaati yleisö myös Odessan esiintymään, niin sitten nousimme lavalle ja soitimme humpan,
mutta yleisö kutsuikin Odessan vielä neljästi takaisin ja huuteli,
että Odessan kuuluu voitta koko kilpailu, se tuntui tosi mahtavalle.

Heti kilpailun jälkeen, yksi tuomariston jäsenistä tuli luokseni ja harmitteli, että Odessa on vain nelimiehinen yhtye ja että Odessa olisi ilman muuta voittanut kilpailun ylivoimaisesti, jos yhtyeessä olisi ollut vaikka pari puhallinsoitinta mukana, näin Odessa olisi täyttänyt humppayhtyeen kriteerit.
Kyllä se silloin vähän jäi harmittamaan,
että olimme niin rehellisesti lähteneet kilpaan mukaan,eli aivan vakio kokoonpanolla, no se oli vain yksi kohokohta Odessan matkalla ja matka jatkuu.....


Tässä vaiheessa on kuitenkin kiva esittää kiitos kaikille niille hienoille muusikoille, joiden kanssa olen aikojen kuluessa saanut esiintyä, ilman heitä ei Odessaa tänä päivänä olisi ja erityiskiitos vaimolleni Päiville, joka on jaksanut vierelläni aina vuodesta 1975 ja on joutunut viettämään todella paljon yksinäisiä hetkiä.

Mukavaa yleisöään kiittäen Pertti Niemi ja Odessa vuodesta 1970